Puschkas-puschkas

A világszerte ismert és elismert aranycsapat sikereire okkal lehetünk büszkék. Arra a tényre, hogy ínségesebb időkben még mindig ezt emlegetjük, már kevésbé az. Beszéljünk a mai magyar sport gondjairól és örömeiről!

Címkék

Archívum

Adókedvezmény a válogatottakért?

2011.01.04. 21:26 | Címkék: kézilabda dvsc gellén andrás


Lesz-e még Bulath Anita címeres mezben?Úgy tűnik, komolyan gondolja Gellén András, a DVSC-Korvex kézilabdaklub ügyvezetője, hogy némi kompenzáció szükségeltetne azoknak a csapatoknak, amelyek játékosokat adnak különböző válogatottaknak. Ha ezt az ötletet valóban átvinné, precedens értékű ügy lenne.

Debrecenben ismét jól áll a női kézilabda zászlaja. Idén ősszel csoportkörbe kerültek a Bajnokok Ligájában, és erre minden esélye megvan jövőre is. A debreceniek közül ráadásul nem egy a válogatottban is érdekelt, ezt szeretné most ellensúlyozni Gellén András. Kilincseket nyit.

Pár hete ezt már pedzegette egy rádióinterjúban. Hogy ha ő egy alkalmazottját ideig-óráig elveszti (közös edzőtáborok és világesemények, barátságos meccsek miatt), akkor az adott időszakban miért ő fizessen? Ha már egyszer gyengül a csapata, a zsebében még miért turkálnak?

Azt gondoltam, elfelejtődik ez a téma, de a klubvezető tegnapi blogbejegyzésében ismét előszedte a témát, sőt, már paprikásabb volt a modora, a játékosok visszahívásával fenyeget.

Ha azt halljátok, hogy az állam mennyivel támogatja a sportot, akkor ne higgyétek el: az ábránk mutatja, hogy mi támogatjuk az államot, s nem kapunk vissza semmit sem!

A dolog persze néhány helyen sántít. Egy sportklubot például nem lehet teljesen összehasonlítani egy középvállalkozással; egy klubnak fontos presztizskérdés kell, hogy legyen a válogatottság. Civil nyelven lehet PR.

Ettől függetlenül persze kíváncsi leszek az ügy kimenetelére, mert ha magasabb polcokon igazat az ügynek, megállíthatatlan folyamatokhoz vezet. Van még pár klub és annál több sportág hasonló cipőben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puskas.blog.hu/api/trackback/id/tr452561127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása